Dodavatelé AutoSAP jednali v onsemi

Rožnovská onsemi hostila 10. října jednání divize dodavatelů a účelových organizací AutoSAP. Po úvodním slovu předsedy divize Petra Nováka byli zástupci z řad dodavatelských firem seznámeni s hostitelskou firmou. Co bylo dále na programu?

Součástí zasedání divize byla i exkurze do výroby s možností vidět nejen kompletní výrobní postup, ale v akci i nejnovější technologické vybavení.

S informacemi o současném dění v českém i evropském automobilovém průmyslu a řešené legislativě seznámil všechny zúčastněné výkonný ředitel sdružení Zdeněk Petzl. Nejnovější data k evropskému trhu vozidel a výhled prodejů a výroby do konce roku prezentoval Pavel Ešner.

 

Aktuální téma, jak se vyrovnat se snižováním energetických nároků průmyslových areálů a splnit požadavky EU Taxonomomie, včetně již realizovaných projektů, prezentoval managing director CZ&SK Panattoni Marek Sovička.

Proděkan Fakulty elektrotechniky a informatiky Vysoké školy báňské Petr Šimoník ve svém příspěvku uvedl konkrétní projekty z oblasti automobilového průmyslu, které škola i fakulta řeší v rámci projektu. Součástí prezentace bylo i představení konkrétních řešení z oblasti Smart manufacturing, simulace výroby, komunikačních technologií i autonomní dopravy.

 

Zdroj: automakers.cz